O nas
-
Firma Chocomoco została założona w 1995 roku. Jesteśmy nowoczesnym zakładem produkcyjnym specjalizującym się w produkcji tabliczek czekoladowych, wytwarzamy również cukierki czekoladowe. Od roku 2008 posiadamy certyfikat jakości IFS. Jesteśmy firmą rodzinną, dlatego cechuje nas ogromne zaangażowanie we współpracę z naszymi partnerami. Dostarczamy najwyższej jakości produkty w atrakcyjnych cenach.
Produkujemy masę czekoladową od początku tzn. przetwarzamy tylko naturalne składniki, takie jak: masło kakaowe, miazga kakaowa, mleko i cukier. Stabilna pozycja na rynku krajowym zachęciła nas do ekspansji zagranicznej. Współpracujemy zarówno z kanałem tradycyjnym, jak i nowoczesnym.
Produkowane przez Chocomoco „Marki Własne” można spotkać w Polsce, Europie Zachodniej oraz na innych kontynentach. Zapewniamy elastyczne formy współpracy, krótkie terminy realizacji i najwyższej jakości produkty. Nasze wyroby badamy w zewnętrznych akredytowanych laboratoriach, dzięki czemu mamy pewność, że spełniają najwyższe standardy bezpieczeństwa oraz jakości. Uczestniczymy w głównych targach branżowych w Niemczech, Francji, Chinach, Algierii, czy Kazachstanie. Wszystkie produkty spełniają kryteria koszerności i Hallal. Dostarczamy produkty do krajów arabskich i Izraela.
Dzięki nowoczesnemu parkowi maszynowemu (zakupionym między innymi przy udziale środków z Unii Europejskiej) i wykwalifikowanej kadrze pracowników, posiadamy dużą elastyczność produkcyjną. Aktywnie współpracujemy z wieloma instytucjami, urzędami oraz środowiskiem badawczo-naukowym na terenie kraju, co pozwala nam udoskonalać nasze produkty. Nasze dotychczasowe doświadczenie pozwoliło nam przygotować ofertę skrojoną na miarę państwa potrzeb. Zapraszamy do współpracy.
Jakość i certyfikaty
-
Od momentu powstania firmy największą uwagę przywiązujemy do bezpieczeństwa i jakości produkowanych wyrobów. Nasza fabryka posiada certyfikat IFS (Międzynarodowy Certyfikat Bezpieczeństwa Żywności) oraz wdrożony system HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli). W celu zapewnienia najwyższej jakości oraz bezpieczeństwa produktów, wyroby poddawane są regularnym badaniom laboratoryjnym. Współpracujemy z zewnętrznymi akredytowanymi laboratoriami. Surowce spełniają najwyższe normy jakościowe. System IFS wersji szóstej został zatwierdzony przez GFSI (Międzynarodowa Inicjatywa ds. Bezpieczeństwa Żywności) i jest akceptowalny w międzynarodowym handlu produktami spożywczymi. Fabryka Chocomoco certyfikowana jest przez TÜV Rheinland, co potwierdza nasze wysokie zaangażowanie w rozwój bezpieczeństwa żywności.
Historia
-
Zakład Produkcji Cukierniczej Chocomoco powstał w 1995 roku. Jesteśmy firmą rodzinną, dlatego cechuje nas ogromne zaangażowanie we współpracę z partnerami oraz dbałość o detale. Specjalizujemy się w produkcji tabliczek czekoladowych. Od 2008 posiadamy certyfikat jakościIFS, który honorowany jest przez wszystkie ważniejsze sieci handlowe na całym świecie. Dzięki ogromnemu zaangażowaniu właścicieli i pracowników dziś możemy pochwalić się stabilną pozycją na rynku krajowym. Stabilna pozycja zaowocowała zwiększeniem eksportu na Zachód Europy jak również do dalekiej Azji czy Ameryki Północnej.
Misją firmy od momentu powstania jest dostarczenie klientowi najwyższej jakości produktu przy zachowaniu konkurencyjnej ceny. Jesteśmy laureatami wielu konkursów m.in. Doceń Polskie 2013. Uczestniczymy wgłównych targach i imprezach branżowych na całym świecie m.in. w Niemczech, Francji, Chinach, Algierii czy Kazachstanie. Nieprzerwanie poszerzamy naszą ofertę, śledząc trendy rynkowe, tworząc produkty zgodne z oczekiwaniami i wymaganiami klientów. Ponad 20 letnie doświadczenie w produkcji czekolady pozwoliło nam przygotować ofertęspełniającą wymagania każdego klienta. W kontaktach biznesowych cechuje nas elastyczne podejście i ogromne zaangażowanie, co owocujedługoletnimi relacjami służbowymi jak również przyjaźnią na gruncie prywatnym.
Stawiamy sobie za cel dalszy rozwój zakładu, poszerzanie oferty i produkcję czekolady na najwyższym poziomie. Dążymy do tego poprzez, stabilne atrakcyjne ceny, nowoczesny park maszynowy jak również rozwój zasobów ludzkich naszej firmy. Chocomoco aktywnie współpracujez wieloma instytucjami, urzędami oraz środowiskiem badawczo-naukowymna terenie kraju, jak: PFRON, Agencja Rynku Rolnego, Ministerstwo Gospodarki, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego i inne.
Fabryka
-
Nowoczesna fabryka Chocomoco znajduje się w centralnej Polsce nieopodal Warszawy zapewniając dogodne warunki transportowe dla naszych partnerów. Specjalizujemy się w produkcji tabliczek czekoladowych. Produkujemy również cukierki czekoladowe. Nowością w naszej ofercie są produkty do zastosowania profesjonalnegotzw. HORECA. Stale poszerzamy naszą ofertę. Przywiązujemy ogromną uwagę do jakości i bezpieczeństwa żywności, nasza fabryka działa w oparciu o system HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli), posiadamy certyfikat jakości IFS - międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności.
Masę czekoladową produkujemy od początku przetwarzając tylko naturalne składniki takie jak: masło kakaowe, miazga kakaowa, mleko w proszku czy cukier. Współpracujemy ze sprawdzonymi certyfikowanymi dostawcami, mając pewność że surowiec jest najwyższej jakości. Naszą fabryka dysponuje nowoczesnym parkiem maszynowym (zakupiony również przy udziale środków z Unii Europejskiej) jak również wykwalifikowaną kadra pracowniczą.
Nasze produkty są badane w zewnętrznych akredytowanych laboratoriach, dzięki czemu mamy pewność że są najwyższej jakości i bezpieczne dla zdrowia. Firma zatrudnia również osoby niepełnosprawne. Nasz nowoczesny park maszynowy pozwala na produkcję spersonalizowanego produktu pod ‘Marką Własną’. Produkujemy ‘Marki Własne’ zarówno na rynek krajowy, jak i Europy Zachodniej.